Derfor bør du prøve å løse en rubiks kube

31 august 2021
Johanne Larsen

Selv om du kanskje ikke vet hva den heter, så har du helt sikkert sett en rubiks kube mange ganger. Det er på mange måter blitt litt symbolet for smarthet og nerdethet, og det er det faktisk en god grunn til. Det er nemlig ikke bare bare å løse en Rubiks kube, og her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør prøve. 

Hvor får jeg tak i en rubiks kube? 

Det er heldigvis mange muligheter for deg som vil få tak i en rubiks kube og prøve å løse den. Du kan finne mange forskjellige kuber på mastercubestore og andre steder på nettet. Det er nemlig ikke bare den tradisjonelle mrubikskuben som finnes, men mange andre kuber som man kan bryne seg på og avanser med, når man føler man har taket på å løse den originale kuben.

Det er jo faktisk sånn at øvelse gjør mester, og det finnes til og med mesterskaper over hele verden der man løser Rubiks kuber og kan vinne pokaler. Det er også noe som heter lyn Rubiks kube, der man skal løse flest mulig kuber på kort tid, og her snakker vi som regel om sekunder når det gjelder de aller raskeste. 

Hvordan kan jeg lære å løse en rubiks kube? 

Selv om du aldri har prøvd å løse en rubiks kube, så er det faktisk noe du kan lære deg. Du kan enkelt finne guider og tutorials på nettet som lærer deg det grunnleggende om hvordan du skal tenke for å løse kuben. 

Det som gjør det ekstra gøy, er at det å løse en rubiks kube er god hjernetrim, og kan bidra med å holde hjernen din i god form. Det er sunt å trimme hjernen litt, og med en rubiks kube, har du alltid noe gøy du kan holde på med som du kan ha med deg overalt. 

 

 

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør