Få ortopediske hjelpemidler for føttene

10 juli 2021
Maria Laugesen

Våre føtter er en fullstendig avgjørende del av kroppen vår. Dem bruker vi hver dag når vi skal stå, gå og generelt bevege oss rundt. Derfor er det også helt sentralt at føttene våre fungerer optimalt. Har man smerter eller funksjonstap i føttene, da kan det ofte påvirke resten av kroppen og gi smerter, skader eller problemer i ben, rygg eller andre steder.

Ortopediske hjelpemidler for føttene

For å holde føttene sunne og sterke er det viktig at vi passer på dem ved å bruke ordentlig fottøy og pleie. For noen kan det være nødvendig med øvelser og trening for føttene, mens andre får behov for spesialisert fottøy. 

Noen har dessverre sykdom eller skader som gjør at føttene ikke fungerer optimalt, og her kan det bli behov for ortopediske hjelpemidler av forskjellige typer. Det er din lege som skal ta en prat med deg om dette, og eventuelt henvise deg til spesialister dersom du har behov for ortopediske hjelpemidler.

Det kan for eksempel være ortopedisk sydd fottøy som brukes ved for eksempel større feilstillinger i fot eller ankel, eller ved smertefulle føtter som følge av diabeter eller ulike revmatiske sykdommer. Det kan også være annet spesialfottøy som kan brukes for å understøtte fotens strukturer, korrigere misdannelser hos barn, gi plass for plasskrevende ortoser, forebygge sårdannelse eller dekke behov for ekstra bredde og/eller høyde.

Spesialister på området

Hos Trøndelag Ortopediske Verksted er de spesialister på området og har deres kompetanser innen fottøy, innleggsåler, ortoser og andre hjelpemidler for føttene. Derfor kan det være dem du møter når du trenger ortopediske hjelpemidler i Orkanger eller områdene rundt.

De vil utvikle og produsere ortopediske hjelpemidler som er individuelt tilpasset deg og dine behov, og som passer presis for dine føtter. Slik får du en løsning som er skreddersydd for deg og din situasjon.

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør