Fint hår er noe vi alle liker

08 desember 2019
Mathias Bjelland
Fint hår er noe vi alle liker

Hva er hårtap og hva skal jeg gjøre med det?

Hårtap er en ganske vanlig forekomst i samfunnet. Nesten utelukkende påvirker menn, millioner over hele verden vil oppleve en viss grad av det på et tidspunkt i livet. I de fleste tilfeller blir ikke håravfall sett på som noe å se frem til. I stedet har mange mennesker skapt vellykket forretningsdrift bare ved å hjelpe folk med å takle hårtap.

Den vanligste formen for hårtap menn opplever noe som kalles mannlig skallethet. Det er her hårlinjen går tilbake til baksiden av hodet. Dette starter vanligvis i løpet av en manns tredveår og utvikler seg i ulik grad over tid. Den mest populære løsningen på denne typen hårtap ville være en slags hårbit. Man kan velge mellom en slags delvis hårbit hvis hårtapet er relativt mildt. Menn med mer avansert hårtap vil sannsynligvis trenge å få en full parykk for å dekke alt.

Hårtapet kommer ofte sakte men sikkert på

Noen menn tar hårtapet ganske bra. Noen gjør ikke engang noe med det, og noen bestemmer seg til og med å barbere hodet helt. Faktisk er det blitt undersøkt for mange kvinner som sier at de foretrekker en mann som er helt skallet fremfor en som har skallede mønstre i håret. Dessverre takler ikke noen menn hårtapet dette godt.

Noen menn, spesielt de som er rammet av mer uvanlige former for hårtap, kan oppleve negative psykologiske effekter av det. Dette er i stor grad resultatet av at samfunnet legger så stor verdi på å ha et fullt hode med hår. Dette til tross for at hårtap stort sett er noe som ikke kan unngås fordi det i stor grad er arvelig. Den langsiktige løsningen på dette problemet er at samfunnet skal endre sin oppfatning av skjønnhet, slik at mennesker ikke blir berørt slik.

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør