Hva skal jeg tenke på med tannregulering?

30 november 2022
Johanne Larsen

editorial

Tannregulering er kanskje ikke noe du har vurdert siden du var tenåring, men mange voksne lurer på om det er noe de kan gjøre for å få et flottere smil. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke på med tannregulering – er det for sent, og hvilke typer finnes det på markedet i dag? Det skal vi undersøke nå. 

Er det for sent å få tannregulering?

tannregulering

Det første spørsmålet mange voksne kan ha når det kommer til tannregulering, er om det er for sent å få når man er voksen. Det enkle svaret er at det er det som regel ikke. Man blir kanskje mer og mer bevisst omkring hvor viktig et flott smil kan være i sosiale sammenhenger, og mange har kanskje også opplevd at det kan ha noe å si for hvordan man blir oppfattet i jobbsammenheng. Bevisst eller ubevisst så er nemlig folks smil en vesentlig del av hvordan vi opplever noens utseende – om de er vennlige, imøtekommende og attraktive. Et flott smil kan med andre ord ha mye å si for førsteinntrykket vi får av andre mennesker. Derfor er det kanskje ikke så rart at mange vurderer tannregulering i voksen alder, men betyr det virkelig at man må ha den samme typen om var tilgjengelig da man var tenåring? 

Hva slags typer tannregulering finnes det? 

Det er faktisk ikke sånn at man nødvendigvis skal ha den type tannregulering som man kanskje forbinder med ungdomsskolen. I dag finnes det nemlig en rekke alternativer som er litt mer diskret. I tillegg til den tradisjonelle metallbøylen, så finnes det helt gjennomsiktige alternativer, som man kan ta ut når man spiser og drikker. De er nesten umulige å oppdage når man har dem på, og derfor er det et effektivt og diskret alternativ for deg som vil ha usynlig tannregulering, som ikke kan ses.

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør