Lån på nettet – sammenlign først

29 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er nesten helt umulig. unngå å ha hørt om lån på nettet. Det er et marked som har vokst seg helt enormt på bare få år, og det blir hele tiden utbedret og gjort tryggere. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør sammenligne flere lån, og ikke minst hva slags vilkår som gjelder når det kommer til lån på nettet. 

Hvordan sammenligner man lån på nettet? 

Det er helt essensielt at man tar seg litt god tid til research når det kommer på nettet. Her er det viktig at man sammenligner lån før man eventuelt velger. Det er nemlig ikke sånn at alle lån er like, og det kan være store pris- og vilkårsforskjeller mellom et lån og et annet. Det krever dog at man sjekker nøye hvis man skal oppdage dette. Det kan man gjøre ved å sammenligne. Men hva skal man egentlig sammenligne – og hvor?

lån

Det kan være litt vel krevende å skulle gå inn på hver og enkelt side for låneselskaper og banker, i stedet skal man bruke en tjeneste som Swiftbanker.no der man kan finne en oversikt over flere typer lån og banker, så man kan sammenligne. Da er det lurt å se på det man kaller låneeksempler, altså eksempler på hvordan et lån realistisk sett vil se ut. Da får du et inntrykk av hva lånet vil koste. Her kan du også se hvilke vilkår som gjelder. 

Hvilke vilkår gjelder for onlinelån?

Det er nemlig ikke sånn at det er helt samme vilkår som gjelder for alle lån på nettet – det kan være litt forskjellig. Noe av det viktigste å vite er at man skal oppfylle en helt klar aldersgrense for å søke om lån, man skal alltid gjennomgå en kredittsjekk og det er viktig at man er bosatt i Norge. 

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør