Ny ytterdør til hjemmet

07 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Det kan være flere årsaker til at man vil skifte ut ytterdøren, for eksempel for å øke sikkerheten eller for å få et utseende som passer bedre til husets innredning. Uansett årsaken er det noen ting du bør tenke over når du velger din nye ytterdør til hjemmet ditt.

Hvordan velge ny ytterdør

En dør er ikke bare en dør. Det finnes utrolig mange forskjellige typer på markedet som varierer i størrelse, utforming, farge, materiale osv. Det gir deg rik mulighet for å finne en ytterdør som passer presis for dine behov, og som samtidig passer inn i din innredning og til din personlige stil. 

Du bør tenke over flere ting når du velger din ytterdør. Det gjelder f.eks.:

 – Hvor stor skal den være?

 – Skal den være fullstendig massiv eller ha f.eks. glasspartier eller lignende?

 – Hvilket materiale skal den være av?

 – Hvordan skal låsemekanismen være, og hvilket dørhåndtak vil du ha?

Slik er det mange faktorer som spiller inn, både på utseende men også på funksjonen. Og det er altså fullstendig opp til deg å velge hva du foretrekker.

dør og vindu

Gå etter høy kvalitet

Uansett hvilken stil du har, og hvordan du vil at døren din skal se ut, så er det én ting som bør være i fokus: nemlig kvaliteten. En høy kvalitet betyr at døren er sterk og vanskelig å bryte opp, sånn at du får bedre sikkerhet i boligen. Det betyr også at materialene er slitesterke, og at teknologien og utformingen er praktisk og gjennomført.

En ytterdør av høy kvalitet kan du ha glede av i mange år uten å bekymre deg om at den blir slitt ned, og samtidig vil den være en viktig del av husets sikkerhet. Du kan finne masse ytterdører på nett og få inspirasjon til hvordan din nye dør skal se ut i hjemmet ditt.

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør