Sunn livsstil forhindrer hårtap

26 mars 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Sunn livsstil forhindrer hårtap

Mange hevder at hårtap ikke er til å unngå etter hvert som vi blir eldre. De fleste menn kan derfor regne med å miste noe av hårveksten i løpet av livet. Derimot kan hårtap også ramme kvinner i sin beste alder. For å unngå dette er det mange som sverger til en sunn livsstil som inkluderer sunt kosthold og trening.

Overgangsalderen er en av årsakene til at de fleste menn mister håret. Hårveksten til kvinner kan også bli mindre med alderen. Hvordan din hårvekst blir når du blir eldre kan påvirkes av blant arv fra besteforeldre og tidligere generasjoner. 

Dersom du ikke mener at hårtapet ditt er naturlig bør du oppsøke lege. I mange tilfeller kan hårtapet skyldes underliggende faktorer som sykdom og mangler i kostholdet. I tillegg til endring av kosthold og medisinsk behandling kan du også øke hårveksten med en alternativ hårtap behandling.

Fysisk aktivitet og sunt kosthold 

Dersom du ikke føler deg vel og ofte opplever å ikke finne dagsformen bør du oppsøke lege. Ofte vil en blodprøve eller andre medisinske tester gi deg svar på om du må begynne med kosttilskudd. Det kan også være underliggende sykdommer som gjør at du opplever hårtap.

Det anbefales at du er fysisk aktiv hele livet for å holde kroppen sunn. I tillegg til fysisk aktivitet vil du også ha behov for å spise sunt. Kroppen trenger konstant opptak av sunne vitaminer og jern for at du skal oppnå maksimal effekt av en sunn livsstil. 

Både hud og hår gjenspeiler helsen din og kan gi deg de tegnene som du behøver for å forstå at noe ikke er som det skal. For å hindre hårtap bør du også tilføre håret fuktighet i form av jevnlige hårkurer. Dette vil motvirke at håret blir tørt og slitt i tuppene. Mange menn velger også å oppsøke hårspesialister for å få bukt med hårtapet.

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør