Teknologi kan være vanskelig å forstå seg på

07 oktober 2019
Mathias Bjelland
Teknologi kan være vanskelig å forstå seg på

En rask utvikling i teknologi

Mennesker er en merkverdig rase. Vi har befunnet oss på jorden i mange tusener av år, men det er først nå at vi viser oss kapable til å produsere høyteknologiske produkter som kan være med på å skyve oss inn i en ny tid og en ny æra.

Dersom vi er villige til å gå litt tilbake i tid, så finner vi situasjoner oppigjennom historien hvor menneskeheten har vært utsatt. Vi har alltid flyktet fra farer, bekjempet problemer og overlevd katastrofer. Vi er ikke lette å bli kvitt.

Vi er overlevere, enkelt og greit. Det vi ikke var, var skapere. Veldig lenge var fokuset på ren overlevelse, men ettersom ting begynte å bli mer stabile, så ble vårt fokus ført over på tanken om å bedre vår opplevelse av livet på jord. Vi befant oss helt plutselig i situasjoner hvor vi kunne helbrede sykdommer og dermed leve mye lengre, blant annet gjennom produksjonsutstyr innen medisin.

Utviklingen har spesielt lent seg på medisinske fremskritt

Dagens samfunn kan ikke sammenliknes med menneskeskapte samfunn før i tiden. Det er vanskelig å skulle si nøyaktig når ting endret seg, men det er ingen tvil om at endringene henger sammen med utviklinger innen produksjonsutstyr for medisin. Takket være medisinindustrien trenger vi ikke lenger å gå rundt å bekymre oss for å dø før vi når 30.

Det å være klar over at de aller fleste av oss lever lange liv er vel og bra, men det førte til et nytt problem. Dette problemet gikk ut på hva vi skulle gjøre nå. Siden vår eksistens sluttet å kun omhandle overlevelse, har vi mennesker satt vårt fokus på mye spennende innen produksjonsutstyr for eksempel.

Ingenting er mer fascinerende enn energien vi har lagt ned i å utvikle moderne produksjonsutstyr og teknologi. Roboter og droner er en ting, men tenk hvor spennende selv et samlebånd ville vært for bare noen hundre år siden! Plutselig satt vi mennesker med muligheten til å masseprodusere høyteknologi! Dette er en utrolig utvikling som vi har all grunn til å være stolte av.

Flere nyheter

04. april 2024

Balkongdør